Εντυπωσιάστε τους φίλους σας με στιφάδο με δαμάσκηνα κοτόπουλου ΠINΔOΣ

Κοτόπουλο στιφάδο με δαμάσκηνα

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

01:10

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο


  • 500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 200 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
  • 2 ξύλα κανέλας λίγο αλεύρι για να αλευρώσετε τα κομμάτια του κοτόπουλου
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προετοιμασία

1.Κόψτε το κοτόπουλο σε μερίδες, αλατοπιπερώστε τις και πασπαλίστε τις με αλεύρι.

2.Βάλτε στην κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, ρίξτε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετέ τα για λίγα λεπτά.

3.Βάλτε μετά τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά για να ροδίσουν.

4.Ρίξτε τη μαυροδάφνη, τη ζάχαρη, το μπαλσάμικο, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και την κανέλα. Αφήστε το φαγητό σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά και μετά ρίξτε στην κατσαρόλα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου, τα δαμάσκηνα ολόκληρα, λίγο αλάτι και βράστε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα.

5.Συμπληρώστε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό προς το τέλος του μαγειρέματος, αν δείτε πως το φαγητό στεγνώνει και δεν έχει σάλτσα.