Εντυπωσιάστε τους φίλους σας με στιφάδο με δαμάσκηνα κοτόπουλου ΠINΔOΣ
Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο
Προετοιμασία
1.Κόψτε το κοτόπουλο σε μερίδες, αλατοπιπερώστε τις και πασπαλίστε τις με αλεύρι.
2.Βάλτε στην κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, ρίξτε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετέ τα για λίγα λεπτά.
3.Βάλτε μετά τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά για να ροδίσουν.
4.Ρίξτε τη μαυροδάφνη, τη ζάχαρη, το μπαλσάμικο, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και την κανέλα. Αφήστε το φαγητό σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά και μετά ρίξτε στην κατσαρόλα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου, τα δαμάσκηνα ολόκληρα, λίγο αλάτι και βράστε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα.
5.Συμπληρώστε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό προς το τέλος του μαγειρέματος, αν δείτε πως το φαγητό στεγνώνει και δεν έχει σάλτσα.