Τα Κοτόπουλά μας

Υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, αξεπέραστης νοστιμιάς!

Σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδος, στην Ήπειρο, από το 1958 μέχρι και σήμερα εκτρέφονται
Τα Νόστιμα Ορεινά Κοτόπουλα  ΠΙΝΔΟΣ.

Στον Νομό Ιωαννίνων, στον ορεινό όγκο της Πίνδου βρίσκονται οι φάρμες εκτροφής των  κοτόπουλων ΠΙΝΔΟΣ. Οι παραγωγοί – πτηνοτρόφοι του Συνεταιρισμού, 3ης και 4ης γενιάς, έχουν αναπτύξει αλλά και επενδύσει στην τεχνογνωσία, προσφέροντας προϊόντα άριστης ποιότητας, υψηλής ασφάλειας και εξαιρετικής νοστιμιάς. Οι προηγούμενες γενιές τους έχουν μεταλαμπαδεύσει όλη τη γνώση, την εμπειρία, την παράδοση αλλά και το μεράκι στον κλάδο της πτηνοτροφίας όπου η ΠΙΝΔΟΣ, εδώ 65 χρόνια, ηγείται και πρωτοπορεί, με στόχο πάντα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΙΑ των προϊόντων της.

Η ΠΙΝΔΟΣ διαθέτει πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή που εγγυάται ότι κάθε προϊόν που φτάνει στα σημεία πώλησης, είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης τεχνογνωσίας, των ψηφιακών τεχνολογιών αλλά και των αναβαθμισμένων υποδομών της. Κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας είναι εναρμονισμένο με τα συστήματα ποιότητας ISO 22000, FSSC 22000 των H.A.C.C.P. και άλλα.

Ενώ για την μεγαλύτερη ασφάλεια και ποιότητα των προϊόντων της διαθέτει ιδιόκτητο χημικό-μικροβιολογικό και μοριακό εργαστήριο (η μοναδική επιχείρηση στον κλάδο της), στο οποίο καθημερινά διεξάγεται πλήθος ελέγχων.

Ενώ παράλληλα:

  • Τα κοτόπουλά μας τρέφονται με 100% πιστοποιημένες φυτικές τροφές από τον κρατικό φορέα AGROCERT
  • Μεγαλώνουν σε ορεινές φάρμες, στο Νομό Ιωαννίνων, στο καθαρό περιβάλλον μακριά από τους αστικούς ρύπους
  • Κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας τηρούνται οι πιο αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και εφαρμόζονται όλα τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας και ασφάλειας όλων των προϊόντων ΠΙΝΔΟΣ
  • Καθημερινά πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας στο υπερσύγχρονο ιδιόκτητο χημικό - μικροβιολογικό & μοριακό εργαστήριο, με περισσότερα από 1200 εργαστηριακά αποτελέσματα κάθε μήνα.
  • Σε όλα τα στάδια της καθετοποιημένης παραγωγής αξιοποιούνται σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής, εφαρμόζονται προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ιχνηλασιμότητας και καταγραφών σε πραγματικό χρόνο διασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια, την ποιότητα και τη νοστιμιά των τελικών προϊόντων που φθάνουν στους καταναλωτές
  • Κατά την παραγωγή τους εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο εταιρικό πρότυπο ευζωίας, διασφαλίζοντας την ομαλή και ισορροπημένη ανάπτυξη των πτηνών σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Γιατί πρώτη η ΠΙΝΔΟΣ από το 2016 εως και σήμερα εφαρμόζει ένα πρότυπο ευζωίας των πτηνών, όχι μόνο για λόγους ηθικούς, αλλά και για λόγους ασφάλειας των πτηνών και κατ’ επέκταση των καταναλωτών της, που αγοράζουν ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα.
  • Φέρουν την εγγύηση ποιότητας, ασφάλειας και νοστιμιάς της ΠΙΝΔΟΣ, η οποία ανήκει στις 5 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας. Διαθέτει πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις αλλά και κορυφαία τεχνογνωσία, αποτελώντας ένα διεθνές πρότυπο στον πτηνοτροφικό κλάδο. Ενώ επενδύει διαρκώς στην καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, υλοποιώντας ερευνητικά προγράμματα, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και φορείς, όπως η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Ινστιτούτο Παστέρ, κ.α.
Τα Κοτόπουλά μας

Και όλα αυτά πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον. Γιατί για όλους εμάς στην «ΠΙΝΔΟΣ» τα πάντα ξεκινούν από τη φύση και καταλήγουν σε αυτήν. Γι’ αυτό και η προστασία του περιβάλλοντος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Εφαρμόζουμε σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας ένα πρότυπο μοντέλο κυκλικής οικονομίας που ακολουθεί τα αυστηρότερα περιβαλλοντικά πρότυπα διεθνώς, ενώ πρώτοι έχουμε ενσωματώσει όλες τις σύγχρονες διαδικασίες της ανακύκλωσης και εφαρμόζουμε ένα πρότυπο μοντέλο κυκλικής οικονομίας, λειτουργώντας σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον της Ηπείρου.