Tα κοτόπουλα ΠINΔOΣ φτάνουν από το βουνό...στο τραπέζι σας!

Λεμονάτο κοτόπουλο με χορταρικά

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

01:10

Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλου


  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 4 πράσα
  • 1 μαρούλι πλυμμένο
  • 500 γρ. φρέσκο σπανάκι πλυμένο
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκοι
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προετοιμασία

1.Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τα πράσα.

2.Βάλτε στην κατσαρόλα 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα πράσα και τα μπούτια του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώστε τα, γυρίστε τα για να σοταριστούν από όλες τις πλευρές και σβήστε με το κρασί.

3.Ρίξτε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, το σέλινο και το σπανάκι και βράστε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

4.Ρίξτε στην κατσαρόλα το μαρούλι και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμα 15 λεπτά.

5.Ανακατέψτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους, το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι.

6.Ρίξτε το μείγμα στο φαγητό, αφήστε το στη φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα του. Πασπαλίστε με τον άνηθο και σερβίρετε.