Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Υλικά
500 γρ. κοτόπουλο στήθος
Προετοιμασία
1.Κόβουμε το κρέας σε μικρές λωρίδες και το αλατίζουμε καλά.
2.Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
3.Προσθέτουμε το καρότο, τις πατάτες, την καυτερή πιπεριά, τα κολοκυθάκια, το κύμινο και το καυτερό πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
4.Βάζουμε το κρέας, την ντομάτα και τον ζωμό και σιγοβράζουμε το μείγμα για 15 λεπτά.
5.Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 13-15 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.