Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.

 

Συνταγή:  ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ

Κοτόπουλο σούπα με λαχανικά και κριθαράκι

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:50

Υλικά

500 γρ. κοτόπουλο στήθος


  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καυτερό κόκκινο
  • 1 πιπεριά καυτερή μικρή ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 100 γρ. κριθαράκι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • αλάτι

Προετοιμασία

1.Κόβουμε το κρέας σε μικρές λωρίδες και το αλατίζουμε καλά. 

2.Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. 

3.Προσθέτουμε το καρότο, τις πατάτες, την καυτερή πιπεριά, τα κολοκυθάκια, το κύμινο και το καυτερό πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. 

4.Βάζουμε το κρέας, την ντομάτα και τον ζωμό και σιγοβράζουμε το μείγμα για 15 λεπτά. 

5.Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 13-15 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.