Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.

 

Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ

Κοτόσουπα αβγολέμονο με καλαμπόκι

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

01:30

Υλικά

1 κοτόπουλο (1 ½ κιλού περίπου)


  • 4 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 καρότα σε λεπτές φέτες
  • 2 πράσα σε λεπτές φέτες
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 2 φύλλα φασκόμηλο
  • 1 αβγό
  • 1 ½ λεμόνι (τον χυμό του)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο & μερικούς κόκκους πιπεριού

Προετοιμασία

1.Βράζουμε το κοτόπουλο με 2 λίτρα νερό, τους κύβους, το φασκόμηλο και τους κόκκους του πιπεριού για 1 ώρα και 20 λεπτά. 

2.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βγάζουμε από τον ζωμό. 

3.Το ξεκοκαλίζουμε και το τσιγαρίζουμε σε τηγάνι με το λάδι μαζί με το καλαμπόκι, τα καρότα και τα πράσα για 5 λεπτά περίπου. 

4.Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με τον ζωμό και βράζουμε για 7 λεπτά. Δοκιμάζουμε το αλάτι. 

5.Χτυπάμε το αβγό σε μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό του λεμονιού. 

6.Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ζεστό ζωμό από τη σούπα. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.