Ο σεφ Ιωάννης Κουφός προτείνει μια άκρως χειμερινή και απολαυστική συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια και κάστανα!! Ο απόλυτος γευστικός συνδυασμός στο πιάτο σας!!

Κοτόπουλο με κάστανα και μανιτάρια

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:50

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένος σε μερίδες


  • 200 ml κόκκινο γλυκό κρασί
  • 200 γρ καθαρισμένα κάστανα και βρασμένα κάστανα
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. μουστάρα
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 250 γρ μανιτάρια λευκά μικρά
  • 200 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 πράσινα μήλα κομμένα σε κύβους
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δετρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

1.Βάζουμε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, αλευρώνουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα, αποσύρουμε από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάρουμε ελαφρά προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.

2.Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε πάλι το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον ζωμό, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά.

3.Τέλος προσθέτουμε τα κάστανα, τα μήλα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύουμε ελαφρυά, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμη, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.