Ο σεφ Ιωάννης Κουφός προτείνει μια άκρως χειμερινή και απολαυστική συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια και κάστανα!! Ο απόλυτος γευστικός συνδυασμός στο πιάτο σας!!
Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένος σε μερίδες
Προετοιμασία
1.Βάζουμε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, αλευρώνουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα, αποσύρουμε από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάρουμε ελαφρά προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.
2.Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε πάλι το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον ζωμό, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά.
3.Τέλος προσθέτουμε τα κάστανα, τα μήλα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύουμε ελαφρυά, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμη, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.