Μια μοναδική συνταγή για μια διαφορετική σαλάτα σίζαρ με φιλετάκια κοτόπουλο Πίνδος από τον σεφ Βασίλη Πατσή.

Σαλάτα σίζαρ, η άλλη εκδοχή

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:20

Υλικά

200 γρ. ψητό φιλέτο κοτόπουλο Πίνδος


500 γρ. πρασινάδες

2 φλ. κρουτόν

Φλύδες παρμεζάνας

 

Για την σάλτσα:

  • 110 μαγιονέζα
  • 110 γρ. ελληνικό γιαούρτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκου σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 6 αντσούγιες
  • 1 κ.σ. σάλτσα Worsteshire
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι -πιπέρι

Προετοιμασία

1.Τοποθετήστε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε.

2.Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα σαλατικά σας, (κατσαρό λάχανο, σέσκουλα, σπανάκι, ρόκα κτλ) προσθέστε όση σάλτσα σας αρέσει και αφήστε την να σταθεί για περίπου 3 λεπτά.

3.Προσθέστε τα κρουτόν και ανακατέψτε ξανά. Τελειώστε με το κοτόπουλο και φλύδες παρμεζάνας.