Νοστιμότατη, γρήγορη, εύκολη, δροσερή και θρεπτική κοτοσαλάτα, την οποία απολαμβάνετε ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως γεύμα μόνη της. Δείτε τη συνταγή από τον σεφ Βασίλη Πατσή και…Καλή σας όρεξη.

Θρεπτική κοτοσαλάτα

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:20

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου , ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα εστραγκόν (ή δοκιμάστε άνηθο, βασιλικό ή κόλιαντρο)
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 – 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί , μηλόξυδο ή ξύδι από κρασί ρυζιού
  • αλάτι και πιπέρι για γεύση

Προετοιμασία

1.Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς και το βάζουμε σε ένα μεσαίο μπολ.

2.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ενσωματώνοντας όλα.

3.Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση.

4.Σερβίρετε πάνω σε πρασινάδες της επιλογής σας ή ως σάντουιτς πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρούλι και φύτρες.

Η σαλάτα κοτόπουλου διατηρείται έως και 4 μέρες στο ψυγείο.