Μια εύκολη συνταγή για γυροσαλάτα με φιλέτο κοτόπουλο Πίνδος από τον σεφ Βασίλη Πατσή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά
1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου Πίνδος
Για την σάλτσα:
Για την σαλάτα:
Προετοιμασία
1.Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ή γυάλινο κύπελλο ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, την καπνιστή πάπρικα, τον άνηθο, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το κοτόπουλο σε σε ένα μπολ και ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο, ανακατέψτε καλά, βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο είναι πλήρως επικαλυμμένο με τα καρυκεύματα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
2.Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το dressing.
3.Προσθέστε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα.
4.Όταν είναι έτοιμο να ψήσετε το κοτόπουλο, προθερμάνετε τη σχάρα ή ένα τηγάνι γκριλ σε δυνατή φωτιά. Ψήστε το κοτόπουλο στη σχάρα για περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να ξεκουραστεί όσο ετοιμάζετε τη σαλάτα.
5.Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε μαζί το μαρούλι, το baby kale και τον βασιλικό. Προσθέστε λίγο ντρέσινγκ και κάντε μασάζ με απαλές και αέρινες κινήσεις στη σαλάτα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις ελιές. Μοιράστε τη σαλάτα σε πιάτα ή μπολ. Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες και το τοποθετούμε πάνω στη σαλάτα. Προσθέστε , τα αυγά, το κουκουνάρι και τη φέτα. Σερβίρουμε με φρέσκια πίτα γύρου ψημένη.