Το Shape προτείνει μία εύκολη συνταγή για κοτόπουλο στη γάστρα με μπύρα, για ένα ελαφρύ και χορταστικό γεύμα.

Κοτόπουλο στη γάστρα με μπύρα

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

02:00

Υλικά

700 γρ. στήθος φιλέτο ή ολόκληρο φρέσκο ορεινό κοτόπουλο Πίνδος


  • 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Προετοιμασία

1.Βάζουμε στο φιλέτο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το τοποθετούμε στη γάστρα.

2.Περιχύνουμε με την μπύρα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες για να γίνει νόστιμο και ζουμερό. Αν βιάζεστε, αυξήστε τη θερμοκρασία και γυρίστε το κάθε 10 λεπτά για να μην ξεραθεί.