Μια μοναδική συνταγή για κοτόπουλο Πίνδος πανέ με corn flakes.  Την συνταγή ετοίμασε το Etoile by Les Chefs.

Κοτόπουλο πανέ με corn flakes

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

00:40

Υλικά

1500γρ. κοτόπουλο φιλέτο 


Για 6-8 μερίδες:

  • 2 τεμ. λεμόνια  
  • 1κ.σ  πάπρικα γλυκιά   
  • 1κ.σ πάπρικα καπνιστή  
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι μαλακό
  • 4τεμ. αυγά
  • 1 πακέτο κόρν φλέικς
  • 1λιτ. ηλιέλαιο
  • 200ml μέλι
  • 100γρ. μουστάρδα   
  • 50γρ. σάλτσα σόγιας

Προετοιμασία

1.Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες, σε μέγεθος δακτύλου. Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και καπνιστή και το ξύσμα από τα λεμόνια.

2.Στην συνέχεια, περνάμε το κοτόπουλο από το αλεύρι, το χτυπημένο αυγό και τα ελαφρώς σπασμένα κόρν φλέικς.

3.Τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο στους 160 βαθμούς και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Για την σώς αναμειγνύουμε το μέλι με την μουστάρδα και την σάλτσα σόγιας.