Το Shape προτείνει μία εύκολη συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο, για ένα ελαφρύ και χορταστικό γεύμα.
Υλικά
12 μικρά μπουτάκια από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο Πίνδος
Προετοιμασία
1.Σε μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σος μαζί με το νερό και προσθέτουμε το μέλι.
2.Ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίχνουμε τα μπουτάκια στη σάλτσα και αφήνουμε για μία ώρα να μανιραριστούν.
3.Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
4.Τοποθετούμε τα μπουτάκια στη σχάρα, τα πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τα ψήνουμε για 35-40 λεπτά περίπου. Όταν ψηθούν, τα βάζουμε σε πιατέλα, τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού και λίγο φρέσκο ξύσμα.