Μια μοναδική συνταγή για κεμπάπ κοτόπουλου Πίνδος με πιπεριά και κύμινο σερβιρισμένο με πλιγούρι.
Την συνταγή ετοίμασε το Etoile by Les Chefs, υπό την επίβλεψη του καθηγητή & Executive Chef, κ. Αντώνη Γαβαλά.
Υλικά
600 γρ. κιμάς κοτόπουλο Πίνδος
Για 15 μερίδες:
Για το πλιγούρι:
Προετοιμασία
1.Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με 2 κτσ κρύο νερό και ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
2.Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
3.Πλάθουμε τα κεμπάπ με λαδωμένα χέρια. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο στο γκριλ για περίπου 12 λεπτά.
4.Σερβίρουμε με πλιγούρι ή πιλάφι και σάλτσα γιαούρτι με άνηθο.
Για το πλιγούρι λαχανικών:
1.Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τις πιπεριές αφού τις έχουμε ψιλοκόψει σε μικρά καβάκια.
2.Ρίχνουμε το πλιγούρι και σβήνουμε με κρασί.
3.Προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι όταν πάρει βράση.
4.Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία ώσπου να πιει το νερό.