Το Shape προτείνει μία συνταγή για κοτόπουλου στο φούρνο σε 4 εκδοχές, ιδανική για να φτιάχνετε τα ταπεράκια της εβδομάδας για τη δουλειά!
Υλικά
800 γρ. στήθος από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο Πίνδος
Προετοιμασία
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
2.Κόβουμε τα λαχανικά (εποχής) και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, θυμάρι, και το σκόρδο.
3.Τοποθετούμε καθένα από τα λαχανικά σε μια ξεχωριστή γωνιά ενός ταψιού, το οποίο θα έχουμε καλύψει προηγουμένως με λαδόκολλα.
4.Στη συνέχεια, αλείφουμε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και το υπόλοιπο δεντρολίβανο, θυμάρι, σκόρδο και το τυλίγουμε σαν πουγγί σε κόλλα ψησίματος. Αυτό θα κρατήσει το κοτόπουλο ζουμερό και στη θέση του στο κέντρο του ταψιού. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
5.Κατόπιν βάζουμε περίπου 200 γραμμάρια ψημμένου κοτόπουλου σε 4 διαφορετικά τάπερ και συνοδεύουμε κάθε ένα με διαφορετικό λαχανικό – λαχανάκια Βρυξελλών, καρότο, μπρόκολο ή γλυκοπατάτα.