Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει για το γιορτινό τραπέζι γεμιστό ρολό κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ με αρωματικές πατάτες φούρνου.

Γεμιστό ρολό κοτόπουλο με αρωματικές πατάτες φούρνου

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

01:10

Υλικά

1 ρολό κοτόπουλο γεμιστό ΠΙΝΔΟΣ


  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλ. κονιάκ
  • 1 φλ. χυμό ανανά
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μείγμα πιπεριών, σε κόκκκους
  • 1 κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 1 κ.γ. θρούμπι, αποξηραμένο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο + 1 κλωνάρι φρέσκο, για γαρνιτούρα

Προετοιμασία

1.Βγάζουμε το ρολό κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ από το ψυγείο και το αφήνουμε 30 λεπτά, μέσα στη συσκευασία του, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

2.Σκουπίζουμε το γεμιστό ρολό με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

3.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC .

4.Σε μία μεγάλη πλατιά πυρίμαχη κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει, βάζουμε το ρολό κοτόπουλο και το αφήνουμε να ροδίσει και να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.

5.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να σοταριστούν και αυτά.

6.Σβήνουμε με το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

7.Ρίχνουμε το χυμό ανανά και το ζωμό κότας και μόλις πάρει μία βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά.

8.Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, το αλάτι, τα πιπέρια, το θυμάρι, το θρούμπι, τον κόλιανδρο και το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.

9.Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για 60 περίπου λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό και να μελώσουν οι πατάτες. Ανοίγουμε κατά διαστήματα το φούρνο και γυρνάμε το ρολό ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

10.Βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε το ρολό και τις πατάτες σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.