Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια συνταγή για πικάντικο φιλέτο κοτόπουλο Πίνδος με δροσερή σαλάτα κουσκούς.
Υλικά
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου Πίνδος
Για το κουσκούς:
Για τα φιλέτα κοτόπουλο σε άλμη:
Για το πικάντικο λάδι:
Προετοιμασία
Για τα φιλέτα κοτόπουλο σε άλμη:
1.Σε ένα μπoλ ρίχνουμε το ζεστό νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθούν.
2.Περιμένουμε να κρυώσει το μείγμα εντελώς και στη συνέχεια βάζουμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου στην άλμη, σκεπάζουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2-3 περίπου ώρες.
Για το κουσκούς:
1.Σε ένα μπολ βάζουμε το ζεστό νερό και το μουλιάζουμε σε αυτό το κουσκούς για 10 περίπου λεπτά.
2.Αφού τραβήξει το νερό, απλώνουμε το κουσκούς σε ένα ταψί, αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
3.Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια, την πράσινη πιπεριά, το μαϊντανό, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου, το χυμό από το μοσχολέμονο, αλάτι, πιπέρι και ανακετύουμε να ενωθούν τα υλικά.
4.Σκεπάζουμε το μπολ και το μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Για το πικάντικο λάδι:
1.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο, το μπούκοβο, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο, το βαλσάμικο ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
2.Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε στην άκρη.
3.Βγάζουμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου από την άλμη, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
4.Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
5.Περιχύνουμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου και από τις δυο πλευρές με 3-4 κουταλιές από το πικάντικο λάδι και τα τοποθετούμε στο ζεστό τηγάνι.
6.Ψήνουμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου για 10 -12 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές.
7.Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής και κόβουμε σε λωρίδες, κατά πλάτος.
8.Βγάζουμε το κουσκούς από το ψυγείο και το μοιράζουμε σε 4 πιάτα, τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια κοτόπουλου, γαρνίρουμε με φέτες μοσχολέμονου, άνηθο και μαϊντανό και σερβίρουμε.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.