Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για το γιορτινό σας τραπέζι για να εντυπωσιάσετε!!!

Ρολό κοτόπουλο αλά Wellington με την υπογραφή του σεφ Ιωάννη Κουφού!

Ρολό κοτόπουλο Wellington με ψητές πατάτες

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

01:00

Υλικά

Φιλέτο από 6 μπούτια και στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια


 

Για το ρολό

  • 1 ρολό κοτόπουλο Πίνδος
  • 400 γρ μανιτάρια λευκά
    1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 80 γρ ελαιόλαδο
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 6 φέτες μπέικον
  • 30 γρ μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φύλλο κρουστας
  • 1 αυγό

 

Για τις πατάτες

  • 500 γρ πατάτες baby
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 50 γρ ελαιόλαδο 
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 30 γρ μουστάρδα 
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή

Προετοιμασία

1.Σε ένα ταψί βάζουμε με αντικολλιτικό χαρτί βάζουμε το ρολό κοτόπουλο και ψήνουμε σε προθερμσμένο φούρνο στους 170°C 30 λεπτά.

2.Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει και με ένα πινέλο αλόιφουμε την μουστάρδα σε όλη την επιφάνεια.

3.Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε το μίγμα των μανιταριών και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους, έπιετα προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το βούτυρο αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

4.Σε ένα πάγκο εργασίας απλώνουμε τη σφολιάτα και στρώνουμε πάνω τις μπέικον και πάνω από το μπέικον απλώνουμε τα μανιτάρια, τοποθετούμε το ρολό στη μέση και τυλίγουμε, το κλείνουμε καλά αλείφοντας τις άκρες της ζύμης με χτυπημένο αβγό.

5.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε το υπόλοιπο  χτυπημένο αυγό.

6.Ψήνουμε 25-30 λεπτά.

7.Αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και σερβίρουμε κομμένο σε φέτες, με της  baby πατάτες.

Για τις πατάτες

1.Πλένουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό αλατισμένο να βράσουν, τις κόβομε στη μέση και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και το ελαιόλαδο, το σκόρδο το δεντρολίβανο και τη ρίγανη και σοτάρουμε πολύ καλά, τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε και ανακατέυουμε ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και σερβίρουμε.