Αυτά τα σουβλάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα και ανανά είναι ιδανικά είτε για αυτές τις γιορτινές ημέρες με φίλους είτε για ένα εύκολο καθημερινό γεύμα.

Δοκιμάστε τη συνταγή του σεφ Βασίλη Πατσή και σίγουρα θα τα λατρέψουν μικροί – μεγάλοι.

Σουβλάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:30

Υλικά

Φιλέτο από 6 μπούτια και στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια


  • 400 γρ. ανανά κονσέρβα κομμένο σε κομμάτια συν τον χυμό. 
  • 4 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • ½ κ.γ. ανάμεικτα πιπέρια τριμμένα
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 2 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
  • αλάτι

Προετοιμασία

1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό ανανά, το κέτσαπ, το ξύδι, λίγη από τη ρίγανη και λίγο από τα πιπέρια. Κρατάμε το μισό και το άλλο μισό το ρίχνουμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ μαζί με τα κομμάτια κοτόπουλου, το κύμινο, την πάπρικα, την υπόλοιπη ρίγανη, αλάτι και τα υπόλοιπα πιπέρια. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 15-20 λεπτά.

2.Περνάμε το κοτόπουλο, την πιπεριά και τα κομμάτια του ανανά σε ξύλινα σουβλάκια που τα έχουμε αφήσει προηγουμένως 10 λεπτά σε νερό για να μην καούν.

3.Ψήνουμε τα σουβλάκια σε κάρβουνα ή στο γκριλ, στην αρχή σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα γυρίζουμε συχνά ώστε να ψηθούν εσωτερικά και από όλες τις πλευρές. Δεν χρειάζεται να παραψηθούν για να μην σκληρύνουν.

4.Σερβίρουμε τα σουβλάκια περιχύνοντας με την υπόλοιπη σάλτσα που φυλάξαμε.