Χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλο Πίνδος τηγανιά από τον σεφ Ιωάννη Κουφό.

Χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλο τηγανιά

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:30

Υλικά

400 γρ λουκάνικο χωριάτικο κοτόπουλο Πίνδος


  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρέ
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε καρέ
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μισές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 70ml ελαιόλαδο
  • 110 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1.κ.σ. σόγια σος
  • ½ κ.γ. Καπνιστή πάπρικα
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 150 γρ φέτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • Ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

1.Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη σόγια, την πάπρικα και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε καλά.

2.Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες, σοτάρουμε καλά και αποσύρουμε από το τηγάνι.

3.Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τις πιπεριές να σοταριστούν καλά, έπειτα προσθέτουμε πάλι τα λουκάνικα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

4.Χαμηλώνουμε τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.

5.Έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη φέτα, σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.