Μια μοναδική συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου Πίνδος από τον σεφ Ιωάννη Κουφό.
Υλικά
10 μπουτάκια κοτόπουλο Πίνδος
Προετοιμασία
1.Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου.
2.Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το σουσάμι ανακατεύουμε καλά να λιώσει το μέλι και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3.Παίρνουμε τα μπουτάκια τα βουτάμε στη μαρινάδα και τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου.
4.Σε ένα βαθύ ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω τα μπουτάκια κοτόπουλο ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη μαρινάδα και τέλος πασπαλίζουμε με όλο το σουσάμι.
5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35-40 λεπτά.
6.Μπορούν να συνοδευτούν πολύ ωραία με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές.