Μια μοναδική συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου Πίνδος από τον σεφ Ιωάννη Κουφό.

Κοτόπουλο μπουτάκι με μέλι και σουσάμι

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:40

Υλικά

10 μπουτάκια κοτόπουλο Πίνδος


  • 100 γρ μουστάρδα
  • 100 γρ μέλι
  • ½  κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 50 γρ λευκό κρασί
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 30 γρ σουσάμι λευκό

Προετοιμασία

1.Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου.

2.Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το σουσάμι ανακατεύουμε καλά να λιώσει το μέλι και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3.Παίρνουμε τα μπουτάκια τα βουτάμε στη μαρινάδα και τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου.

4.Σε ένα βαθύ ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω τα μπουτάκια κοτόπουλο ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη μαρινάδα και τέλος πασπαλίζουμε με όλο το σουσάμι.

5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35-40 λεπτά.

6.Μπορούν να συνοδευτούν πολύ ωραία με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές.