Super καλοκαιρινή συνταγή από τον σεφ Βασίλη Πατσή!! Αξίζει να τη δοκιμάσετε.
Υλικά
1,250 κιλά τρυφερά στήθη κοτόπουλου Πίνδος χωρίς κόκαλα χωρίς δέρμα
Για την μαρινάδα:
Για τη σάλσα:
Προετοιμασία
Για το κοτόπουλο:
1.Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα με φερμουάρ ή σε ένα μπολ προσθέστε όλα τα συστατικά, σφραγίστε τη σακούλα και σφίξτε το περιεχόμενο γύρω-γύρω, ώστε το κοτόπουλο να καλύπτετε ομοιόμορφα.
2.Τοποθετήστε τη σακούλα ή το μπολ αντίστοιχα στο ψυγείο για να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα (το βράδυ είναι πολύ καλό αν μπορείτε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων).
3.Προθερμάνετε μια εξωτερική σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (ή τηγάνι ένα σχαροτήγανο) και ψήστε το κοτόπουλο για περίπου 7 με 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
4.Aναποδογυρίζετε κατά διαστήματα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.
5.Γαρνίρουμε με τη σάλσα και σερβίρουμε αμέσως.
Για τη σάλσα:
1.Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε όλα τα υλικά, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι, χυμό λάιμ, μέντα κ.λπ. αν θέλετε. Σκεπάστε και κρυώστε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.