Φτιάξτε πολύ εύκολα τα πιο ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο που έχετε φάει ποτέ.

Μια συνταγή από τον σεφ Ιωάννη Κουφό.

Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλο

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:30

Υλικά

6 τεμάχια σουβλάκια κοτόπουλο Πίνδος


Αλάτι, πιπέρι

Φρέσκο δεντρολίβανο σε κλωνάρια

 

Για τη μαρινάδα

  • 80 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 30 γρ μουστάρδα
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 100 ml νερό
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Ρίγανη ξερή
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. κάρυ

Προετοιμασία

1.Αλατοπιπερώνουμε τα σουβλάκια και τα αφήνουμε σε ένα βαθύ σκεύος την άκρη.

2.Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3.Περιχύνουμε τα σουβλάκια με τη μαρινάδα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

4.Σε μία γάστρα με καπάκι στρώνουμε στον πάτο μία λαδόκολλα, από πάνω τα κλωνάρια δεντρολίβανου και τοποθετούμε πάνω στη σειρά τα σουβλάκια, περιχύνουμε και τα υγρά της μαρινάδας.

5.Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 25 λεπτά.