Μεσογειακό κοτόπουλο Πίνδος με λεμόνι από τον σεφ Βασίλη Πατσή.

Μεσογειακό κοτόπουλο με λεμόνι

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

01:00

Υλικά

1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής Πίνδος κομμένο σε μερίδες


  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 600 γρ. Baby πατάτες 
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
  • ½ φλιτζάνι μεγάλες ελιές 
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • 6-7 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Προετοιμασία

1.Προετοιμάστε το κοτόπουλο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

2.Στεγνώστε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.

3.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πλασοτέ σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο, με τη φλούδα προς τα κάτω, μέχρι να ροδίσει, περίπου 4-5 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη πλευρά για άλλα 3-4 λεπτά. 

4.Προσθέστε τα λαχανικά και τον ζωμό: Προσθέστε τις πατάτες και το σκόρδο και απλώστε τα γύρω από το κοτόπουλο. Ρίχνουμε μέσα το ζωμό κότας. Το αφήνετε να πάρει μια βράση.

5.Προσθέστε τις ελιές. Μοιράζουμε ομοιόμορφα τις φέτες λεμονιού και θυμαριού πάνω στο κοτόπουλο και τις πατάτες.

6.Ψήνουμε: Μεταφέρουμε το φαγητό στο φούρνο. (Όλα τα παραπάνω μπορούν να τοποθετηθούν σε μια γάστρα). Ψήνουμε μέχρι το κοτόπουλο να είναι πλήρως μαγειρεμένο και τρυφερό.

7.Σερβίρετε: Σερβίρετε αμέσως μαζί με το αγαπημένο σας ρύζι, πλιγούρι, κινόα ή σαλάτα.

Δείτε το βίντεο
από την εκτέλεση
της συνταγής!