Ολόκληρο κοτόπουλο Πίνδος στο Air Fryer από τον σεφ Βασίλη Πατσή.

Ολόκληρο κοτόπουλο στο Air Fryer

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

00:40

Υλικά

1 κοτόπουλο Πίνδος περίπου 1,5 κιλό


  • 1 κ.σούπας μείγμα για κοτόπουλο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ή καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο (εάν σας αρέσει)

Προετοιμασία

1.Στεγνώστε καλά το κοτόπουλο: Βγάλτε το από το ψυγείο και στεγνώστε  από όλες τις πλευρές μ’ ένα χαρτί κουζίνας. Αφήστε το να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου 30 λεπτά.

2.Ανακατέψτε τα καρυκεύματα: Ανακατέψτε το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα, το αλάτι, το μείγμα για το κοτόπουλο και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.

3.Λαδώνετε το κοτόπουλο: Αλείψτε με ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές και μέσα στην κοιλότητα.

4.Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο: Πασπαλίστε με το καρύκευμα στο δέρμα και στην περιοχή της κοιλότητας, φροντίζοντας να κατανεμηθεί σωστά.

5.Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα ανακατέψετε σε ένα μπολ και να τα αλείψετε με ένα πινέλο.

6.Προθερμαίνετε τη φριτέζα αέρος: Προθερμάνετε τη φριτέζα 175 βαθμούς Κελσίου.

7.Τοποθετήστε  στη φριτέζα: Αφαιρέστε προσεκτικά το καλάθι και τοποθετήστε  με το στήθος προς τα κάτω σε μία στρώση.

8.Ψήσιμο στον αέρα: Ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά, αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε  στον αέρα έως ότου το παχύτερο μέρος του κοτόπουλου να βγάζει λευκό υγρό. Το δέρμα πρέπει να είναι χρυσοκαφέ και τραγανό επίσης.

9.Ξεκουράζετε και σερβίρετε: Βγάζετε προσεκτικά από τη φριτέζα και αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Δείτε το βίντεο
από την εκτέλεση
της συνταγής!