Μια εύκολη συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου Πίνδος με πορτοκάλι, μέλι, μουστάρδα και μείγμα ζατάρ από τον σεφ Βασίλη Πατσή που αξίζει να δοκιμάσετε.

Σουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι, μουστάρδα και μείγμα ζατάρ

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:20

Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου Πίνδος, κομμένο σε μπουκιές
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

  • 1/3 φλιτζανιού Κρητικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μείγμα ζατάρ 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή

Προετοιμασία

1.Σε ενα μπολ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.

2.Βάζουμε τις μπουκιές κοτόπουλου σε ένα μικρό ταψί και τις περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ώστε να μαριναριστούν καλά τα υλικά.

3.Περνάμε τις μπουκιές κοτόπουλου σε ξυλάκια, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ για 12-14 λεπτά γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές. Στη μέση του ψησίματος τα αλατοπιπερώνουμε.

4.Σερβίρουμε τα σουβλάκια γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.