Ο σεφ Βασίλης Πατσής προτείνει την καλύτερη συνταγή για μαρινάδα με κοτόπουλο Πίνδος που αξίζει να δοκιμάσετε.

Η καλύτερη συνταγή για μαρινάδα με κοτόπουλο

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:30

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο Πίνδος
  • 1/3 - 1/2 φλιτζάνι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ανάλογα με την προτίμηση
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1/4 φλιτζανιού Καστανή Ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • ½ κουταλιά σκόνη σκόρδου
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός

Προετοιμασία

1.Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας, το μηλοξυδο, την καστανή ζάχαρη, τη σάλτσα Worcestershire, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

2.Τρυπήστε τα στήθη κοτόπουλου με ένα πιρούνι παντού. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.

3.Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το κοτόπουλο.

4.Αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά. 4-5 ώρες είναι ιδανικές.

5.Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Αλείψτε τη σχάρα με λάδι για να μην κολλήσει.

6.Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη σχάρα. Μαγειρέψτε για περίπου 5 - 6 λεπτά ανά πλευρά, ανάλογα με το πάχος του κοτόπουλου. Η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου πρέπει να φτάσει τους 165 βαθμούς.

7.Βγάζουμε το κοτόπουλο από το γκριλ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.