Tα κοτόπουλα ΠINΔOΣ φτάνουν από το βουνό...στο τραπέζι σας!

 

Κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

01:00

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο


  • 800 γρ. πατάτες
  • 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1-2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προετοιμασία

1.Κόψτε το κοτόπουλο σε μερίδες. Βράστε το με 3 φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι για 30 λεπτά και κρατήστε 2 φλιτζάνια από το ζωμό.

2.Καθαρίστε και κόψτε σε φέτες τις πατάτες. Καθαρίστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πλύνετε πολύ καλά το πορτοκάλι, κόψτε το στη μέση και κάθε μισό σε λεπτές φέτες.

3.Ανακατέψτε το κρασί με τη μουστάρδα και το μέλι και 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, βάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τις πατάτες, το πορτοκάλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, λίγο δεντρολίβανο και 2 φλιτζάνια από το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο.

4.Περιχύστε το φαγητό με το μείγμα του κρασιού με τη μουστάρδα και το μέλι, αλατοπιπερώστε και σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

5.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 40 λεπτά, ξεσκεπάστε και ψήστε για 15 λεπτά ακόμα.