Μια εντυπωσιακή, αλλά εύκολη στην εκτέλεση και χαμηλού κόστους συνταγή, που θα δώσει μια ευχάριστη νότα τόσο στο καθημερινό μας τραπέζι χρησιμοποιώντας σουβλάκια κοτόπουλο ΠINΔOΣ.

Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

00:30

Υλικά

1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου


2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

4 ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

2 λεμόνια κομμένα σε φέτες

 

Για τη μαρινάδα:

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι χυμός λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προετοιμασία

1.Kόψτε το κρέας σε μικρά ομοιόρφα κομμάτια για σουβλάκι.

2.Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.

3.Βάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα να μαριναριστούν για 8 ώρες τουλάχιστον.

4.Περάστε τα σε καλαμάκια για σουβλάκι.

5.Βάλτε σε ένα ταψί τις ροδέλες των κρεμμυδιών, βάλτε επάνω τα σουβλάκια, περιχύστε τα με όση μαρινάδα περίσσεψε και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25 λεπτά.

6.Πασπαλίστε τα σουβλάκια με το μαϊντανό και σερβίρετέ τα με τις φέτες του λεμονιού.