Στην ΠINΔO, πρώτοι αποκτήσαμε την πιστοποίηση διασφάλισης ποιότητας ISO 9002, το πρότυπο λειτουργίας HACCP και την πιστοποίηση Agrocert ειδικά για τα Kοτόπουλα Eλεύθερης Bοσκής.
Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο
6 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
6 κόκκινες πιπεριές
6 καρότα
2 ρίζες φινόκιο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για την γκρεμολάτα (αρωματικό μείγμα):
Προετοιμασία
1.Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα στη μέση ή σε τέταρτα αν είναι μεγαλύτερα. Κόψτε το φινόκιο κάθετα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Καθαρίστε και κόψτε τα καρότα σε μικρότερα κομμάτια. Πλύντε τις πιπεριές και κρατήστε τις ολόκληρες.
2.Ανακατέψτε σε ένα μπολ 4 κουταλιές ελαιόλαδο με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
3.Απλώστε το μείγμα με τα χέρια σας στην επιφάνεια του κοτόπουλου. Βάλτε σε βαθύ ταψί το κοτόπουλο, τα λαχανικά και το σκόρδο. Αλατίστε τα λαχανικά, ρίξτε το κρασί και ακόμα 1 φλιτζάνι νερό.
4. Σκεπάστε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για μία ώρα.
5.Ξεσκεπάστε το και ψήστε το άλλα 10 λεπτά για να ροδίσει ελαφρά.
6. Ετοιμάστε την γκρεμολάτα: Ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο. Πασπαλίστε με το μείγμα το κοτόπουλο και σερβίρετέ το.