Στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, με έδρα το Pοδοτόπι Iωαννίνων, τα κοτόπουλα ΠINΔOΣ είναι εγγυημένα με τους αυστηρότερους ποιοτικούς ελέγχους και τις καλύτερες μεθόδους παραγωγής!

Ψητό κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

01:00

Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες


  • ½ φλιτζάνι σόγια σος
  • 1/4 φλιτζανιού μπαλσάμικο
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού γούστερ σος
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι
  • 10 κόκκοι πιπέρι σπασμένο
  • 2 φύλλα δάφνης τριμμένα με το χέρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Προετοιμασία

1.Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη σόγια σος με το μπαλσάμικο, το μέλι, τη γούστερ σος, το σκόρδο, το ξερό κρεμμύδι, το θυμάρι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης.

2.Αλείψτε με το μείγμα αυτό τα κομμάτια του κοτόπουλου και βάλτε τα σε ένα σκεύος. Σκεπάστε τα με μεβράνη τροφίμων και αφήστε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

3. Πριν τα ψήσετε, αλατίστε τα και αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο.

4. Ψήστε τα στη σχάρα ή στο γκριλ ή βάλτε τα με τη σειρά σε ένα ταψί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 220οC για 15 λεπτά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 200οC, γυρίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την άλλη πλευρά και ψήστε τα για 25 λεπτά ακόμα.