Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Υλικά
8 κοπανάκια κοτόπουλου
Προετοιμασία
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
2.Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8 λεπτά από όλες του τις πλευρές. Το μεταφέρουμε σε ταψί.
3.Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ίδιο τηγάνι και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
4.Προσθέτουμε το μπούκοβο, το μπαχάρι και το κόλιαντρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
5.Σβήνουμε με τον ζωμό, ξύνουμε καλά την επιφάνεια του τηγανιού και περιχύνουμε με το περιεχόμενο το κοτόπουλο.
6.Προσθέτουμε στο ταψί τα βερίκοκα, τις ελιές και τις σταφίδες και ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
7.Σερβίρουμε αμέσως.