Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.

 

Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ

Κοτόπουλο στον φούρνο με κάρι, πατάτες και φασολάκια

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

01:50

Υλικά

1 κοτόπουλο (1.800 γρ.) ολόκληρο


2 κομμάτια τζίντζερ (3 εκ. το καθένα)

1 λεμόνι (το ξύσμα του)

1 λεμόνι κομμένο στα τέσσερα

1 κουτ. σούπας λάδι

1/2 κιλό πατάτες μικρές

400 ml γάλα καρύδας

2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

200 γρ. φασολάκια λεπτά

1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό

αλάτι, πιπέρι

 

Για την πάστα κάρι

  • 3 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 κουτ. σούπας φιστίκια 
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας γάλα καρύδα

Προετοιμασία

1.Ετοιμάζουμε την πάστα κάρι χτυπώντας καλά στο μπλέντερ όλα τα υλικά της. 

2.Βάζουμε στην κοιλιά του κοτόπουλου το ξύσμα και τα κομμάτια του λεμονιού, το μισό τζίντζερ ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. 

3.Δένουμε το κοτόπουλο καλά και το αλείφουμε με τη μισή πάστα κάρι και το λάδι. 

4.Αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά. 

5.Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε τις πατάτες. Ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμα και τοποθετούμε το κοτόπουλο σε πιατέλα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί. 

6.Μεταφέρουμε το ταψί στο μάτι της κουζίνας, βάζουμε την υπόλοιπη πάστα κάρι και το υπόλοιπο τζίντζερ τριμμένο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. 

7.Τέλος, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το λευκό ξίδι, την καστανή ζάχαρη και τα φασολάκια και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 5-6 λεπτά. 

8.Σερβίρουμε προαιρετικά με ρύζι μπασμάτι.