Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Υλικά
1 κοτόπουλο (1 ½ κιλού) 9 τεμαχίων Πίνδος
Προετοιμασία
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
2.Aλατίζουμε το κοτόπουλο καλά, το βάζουμε σε γάστρα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
3.Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και τη βάζουμε στον φούρνο.
4.Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.
5.Tα τελευταία 10 λεπτά, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220°C.
6.Σερβίρουμε με μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.