Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: EΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ
Υλικά
4 κοτόπουλα νανάκια
8 φέτες μπέικον
4 κουτ. σούπας πάστα μαύρης ελιάς
Για τη μαρινάτα
Προετοιμασία
1.Πλένουμε καλά τα κοτόπουλα, τα σκουπίζουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.
2.Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε μεγάλο και φαρδύ μπολ, προσθέτουμε τα νανάκια και τα ανακατεύουμε με τα χέρια για να βραχούν καλά με το μείγμα.
3.Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 5 ώρες στο ψυγείο, ανακατεύοντάς τα κάθε μία ώρα.
4.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
5.Βγάζουμε τα νανάκια από τη μαρινάτα και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Τα αλείφουμε με πάστα ελιάς και τυλίγουμε το καθένα με 2 φέτες μπέικον.
6.Τα ψήνουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί για 25-30 λεπτά.
7.Σερβίρουμε τα νανάκια ζεστά με το ζουμί τους και πουρέ.