Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: EΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ
Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες (ή 6 ολόκληρα μπούτια)
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
8 σύκα ξερά κομμένα στη μέση
2 κυδώνια καθαρισμένα κομμένα κυδωνάτα
Για τη μαρινάτα
Προετοιμασία
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
2.Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάτας.
3.Βυθίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα ώστε να σκεπαστούν και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.
4.Αραδιάζουμε στη γάστρα τις πατάτες, τα σύκα και τα κυδώνια και τοποθετούμε από πάνω τους τα κομμάτια του κοτόπουλου. Περιχύνουμε με τη μαρινάτα.
5.Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για μιάμιση ώρα.
6.Σερβίρουμε αμέσως.