Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ
Υλικά
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκατοστού
2 αβγά
3 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κουτ. σούπας μυρωδικά (μαϊντανός, βασιλικός, δυόσμος) ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξύσμα από λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
Προετοιμασία
Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τις πολτοποιημένες ντομάτες, τον ζωμό και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση.
2.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 20 λεπτά, μέχρι να μειωθεί στο μισό.
3.Αποσύρουμε από τη φωτιά και διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή.
4.Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και το ξύσμα του λεμονιού.
5.Αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα και τα βουτάμε στο αλεύρι ανακατεμένο με το μείγμα μυρωδικών, πιέζοντας καλά και από τις δύο πλευρές για να καλυφθούν όσο γίνεται καλύτερα.
6.Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε μέσα τα φιλέτα και τα αφήνουμε να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές για 15 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.
7.Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε τα σνίτσελ σε πιατέλα.
8.Συνοδεύουμε με τη σάλτσα και ζυμαρικά ή ρύζι.