Μια καταπληκτική συνταγή με φτερούγες κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ.

Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

01:10

Υλικά

500 γρ. φτερούγες κοτόπουλου


  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 4 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 κουτ. σούπας ρυζόξιδο ή μηλόξιδο
  • 1/4 φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας λευκό σουσάμι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προετοιμασία

1.Κόψτε τις φτερούγες στις αρθρώσεις, δηλαδή σε 3 κομμάτια.

2.Βάλτε σε βαθύ τηγάνι το σησαμέλαιο με το σκόρδο και όταν ζεσταθούν, ρίξτε τις φτερούγες και τη μισή ποσότητα από τα κρεμμυδάκια.

3.Αλατοπιπερώστε και σοτάρετε τα υλικά για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς.

4.Ρίξτε μετά με τη σειρά το χυμό πορτοκαλιού, το ρυζόξιδο, το μέλι και τη σόγια σος.

5.Αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

6.Πασπαλίστε με το μαύρο και το λευκό σουσάμι και τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.