Tο κοτόπουλο είναι μια ελαφριά και υγιεινή τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες, Σίδηρο και Bιταμίνη B.

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και λιαστές ντομάτες

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

01:10

Υλικά

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου


4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένες ελιές καλαμών

12 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια

2 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός

 

Για τη συνοδευτική σάλτσα:

  • 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικός
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρυφερά φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Προετοιμασία

1.Κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου κατά μήκος από το πλάι χωρίς να τα χωρίσετε.

2.Ανοίξτε το καθένα σε ένα μεγαλύτερο φιλέτο και αλατοπιπερώστε τα και από τις δύο πλευρές.

3.Βάλτε σε κάθε φιλέτο από μία κουταλιά ελιές, μοιράστε τις λιαστές ντομάτες και πασπαλίστε με λίγο βασιλικό. Κλείστε τα φιλέτα για να ενωθούν οι δύο πλευρές για να κρατήσουν τη γέμιση.

4.Βάλτε τα με τη σειρά σε ένα ταψί και ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας: Σε μία κατσαρόλα βάλτε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

5.Ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

6.Βράστε τη σάλτσα για 5 λεπτά. Περιχύστε με τη σάλτσα τα φιλέτα του κοτόπουλου, σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 40 λεπτά.

7.Κόψτε κάθε φιλέτο σε φέτες, βάλτε το στο πιάτο, συνοδέψτε το με τη σάλτσα ντομάτας και γαρνίρετε με τα φύλλα ρόκας.