Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.

 

Συνταγή:  ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ

Φαχίτας με κοτόπουλο

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:30

Υλικά

750 γρ. κοτόπουλο στήθος


  • 2&1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2&1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 & 1/4 φλιτζανιού χυμό λάιμ
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο καυτερό
  • 1&1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • 1 πιπεριά καυτερή πράσινη ή κόκκινη μικρή ψιλοκομμένη
  • 3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κρεμμύδια μικρά κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 μαρούλι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αβοκάντο καθαρισμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 2 κουτ. σούπας ντομάτα φρέσκια τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι τσένταρ τριμμένο
  • 12 μικρές τορτίγιες έτοιμες ζεσταμένες στο φούρνο ελαφρώς

Προετοιμασία

1.Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το αλατίζουμε. 

2.Βάζουμε σε μπολ το αβοκάντο μαζί με το 1/4 φλιτζανιού λάιμ, τον πελτέ, τη 1 σκελίδα σκόρδο, το 1/2 κουταλάκι κύμινο, τη φρέσκια ντομάτα και το μαρούλι. 

3.Σπάμε με πιρούνι το αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το τυρί. 

4.Σε άλλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τα υπόλοιπα λάιμ, κύμινο και σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το τσίλι και ανακατεύουμε καλά. 

5.Βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο (αφού πρώτα αφαιρέσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη μαρινάτα από πάνω του) για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. 

6.Προσθέτουμε τη μαρινάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε πιάτο. 

7.Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι για 3 λεπτά. 

8.Μεταφέρουμε όλα τα υλικά στο μπολ με το αβοκάντο και ανακατεύουμε ελαφρώς. 

9.Προσθέτουμε το κόλιαντρο και ανακατεύουμε ξανά. 

10.Απλώνουμε τις τορτίγιες σε ξύλο κοπής και τις γεμίζουμε με την ανάλογη ποσότητα του μείγματος. Σερβίρουμε αμέσως.