Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Υλικά
750 γρ. κοτόπουλο στήθος
Προετοιμασία
1.Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το αλατίζουμε.
2.Βάζουμε σε μπολ το αβοκάντο μαζί με το 1/4 φλιτζανιού λάιμ, τον πελτέ, τη 1 σκελίδα σκόρδο, το 1/2 κουταλάκι κύμινο, τη φρέσκια ντομάτα και το μαρούλι.
3.Σπάμε με πιρούνι το αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το τυρί.
4.Σε άλλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τα υπόλοιπα λάιμ, κύμινο και σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το τσίλι και ανακατεύουμε καλά.
5.Βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο (αφού πρώτα αφαιρέσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη μαρινάτα από πάνω του) για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
6.Προσθέτουμε τη μαρινάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε πιάτο.
7.Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
8.Μεταφέρουμε όλα τα υλικά στο μπολ με το αβοκάντο και ανακατεύουμε ελαφρώς.
9.Προσθέτουμε το κόλιαντρο και ανακατεύουμε ξανά.
10.Απλώνουμε τις τορτίγιες σε ξύλο κοπής και τις γεμίζουμε με την ανάλογη ποσότητα του μείγματος. Σερβίρουμε αμέσως.