Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε μια εύκολη συνταγή στο Πρω1νό του ANT1 για υπέροχο πεϊνιρλί με χωριάτικο λουκάνικο Πίνδος.
Υλικά
3 τεμ χωριάτικο καπνιστό λουκάνικο ΠΙΝΔΟΣ
500 γρ αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ βούτυρο
Για τη γέμιση:
Προετοιμασία
1.Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και προσθέτουμε ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά, ζυμώνουμε, σκεπάζουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
2.Κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια και ανοίγουμε μακρόστενα ωοειδή χοντρά, φύλλα. Βάζουμε στο κέντρο το τυρί, το λουκάνικο και φέτες ντομάτας.
3.Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα, να σχηματιστούν τα πεινερλί και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 220 βαθμούς για 25 λεπτά.
4.Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα αλείφουμε με βούτυρο ακόμα μια φορά.