Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει σπιτικό μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλου Πίνδος, σπανάκι, μπέικον και κατίκι.

Σπιτικό μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλου, σπανάκι, μπέικον και κατίκι

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

01:20

Υλικά

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο (500 - 600γρ.)


  • 1 ½ φλ. baby σπανάκι, τα φύλλα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαντζουράνα αποξηραμένη
  • 3/4 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλ. κατίκι
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 5-6 ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
  • 4 φέτες μπέικον, ξεροψημμένο
  • 4 αγγουράκια τουρσί

Προετοιμασία

1.Ανοίγουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλο στα δυο και χτυπάμε με ένα σφυρί κρέατος, ώστε να ανοίξουν και να πλατύνουν.

2.Πλένουμε το σπανάκι πολύ καλά, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

3.Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τη μαντζουράνα.

4.Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, φροντίζοντας η μαρινάδα να πάει παντού.

5.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.

6.Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190oC.

7.Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

8.Περιχύνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.

9.Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.

10.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και το κατίκι και αφήνουμε στην άκρη.

11.Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφουμε το κάτω μισό από το κάθε ψωμάκι με το μείγμα μαγιονέζα - μουστάρδα - κατίκι, τοποθετούμε μερικά φύλλα σπανάκι, φέτες ντοματίνια, από ένα κομμάτι κοτόπουλου και από μία φέτα μπέικον

12.Αλείφουμε με το μείγμα μαγιονέζας και το άλλο μισό ψωμάκι εσωτερικά και καπακώνουμε.

13.Καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα ένα μικρό αγγουράκι τουρσί πάνω από κάθε σάντουιτς και σερβίρουμε.

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.