Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια συνταγή για ψητά χωριάτικα λουκάνικα Πίνδος από κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής συνοδευόμενα από πουρέ σελινόριζας.
Υλικά
2 χωριάτικα λουκάνικα ΠΙΝΔΟΣ
Προετοιμασία
1.Ξεφλουδίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Ρίχνουμε το γάλα το γάλα σε κατσαρολάκι και βράζουμε τη σελινόριζα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
2.Σουρώνουμε τη βρασμένη σελινόριζα σε δοχείο και προσθέτουμε λίγο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές. Κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο.
3.Σ' ένα μπολ βάζουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί, την ντομάτα, τον κόλιανδρο και το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
4.Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα λίγη ντομάτα, κρεμμύδι και την υπόλοιπη πιπεριά για να αρωματίσουμε το ελαιόλαδο.
5.Χαράζουμε τα λουκάνικα και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τα λουκάνικα και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε νερό και λίγη ζάχαρη και κάνουμε μια γρήγορη και εύκολη σάλτσα.
6.Σερβίρουμε πουρέ, λουκάνικα, σάλτσα και σαλάτα. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.