Η αγαπημένη γαλλική quiche lorraine έχει πιστούς λάτρεις! Με Ηπειρώτικα Αυγά και κοτόπουλο Πίνδος, η επιτυχία στην κουζίνα είναι εγγυημένη!
Υλικά
2 μπούτια κοτόπουλου ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ βρασμένα, ξεψαχνισμένα και ψιλοκομμένα
2 Ηπειρώτικα Αυγά Ελευθέρας Βοσκής
Υλικά για τη ζύμη:
Υλικά για τη γέμιση:
Υλικά για την κρέμα:
Προετοιμασία
Για την ζύμη:
1.Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο σε ένα μίξερ ή σε ένα μπλέντερ ή με τα χέρια (τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο) μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε το κρύο νερό (μια κουταλιά την φορά διότι μπορεί να μην το χρειαστεί όλο). Δεν θέλουμε να γίνει μία ζύμη ομοιόμορφη. Θέλουμε μια τριφτή ζύμη που ενώνεται όταν την πατάμε με τα χέρια μας.
2.Αφού την πατήσουμε με τα χέρια μας την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την μορφοποιούμε σαν στρόγγυλο δισκάκι. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή στην κατάψυξη για μισή ώρα.
3.Την ανοίγουμε στρόγγυλη με την βοήθεια ενός πλάστη και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι για τάρτες. Βάζουμε μία λαδόκολλα μέσα και ρίχνουμε φακές, ρύζι ή όποιο άλλο όσπριο θέλουμε εμείς. Δεν πρέπει να ακουμπάνε τα όσπρια τη ζύμη Πρέπει να είναι επάνω στη λαδόκολλα. Με αυτό τον τρόπο η τάρτα μας δεν θα φουσκώσει και θα παραμείνει τραγανή.
4.Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφού την βγάλουμε την αφήνουμε να κρυώσει. Μετά βγάζουμε τα όσπρια και την λαδόκολλα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι την συναρμολόγηση.
Για την γέμιση:
1.Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα όποια υγρά έχουν (σε μέτρια φωτιά). Ανακατεύουμε συνεχώς.
Για την κρέμα:
1.Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την κρέμα και τα αυγά μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.
Συναρμολόγηση:
1.Απλώνουμε τη γέμιση μέσα στην στην τάρτα μας και μετά περιχύνουμε την κρέμα.
2.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Έτοιμη...Καλή Όρεξη!!
Πηγή: www.foodstates.gr