Flat Bread με αλλαντικά κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ από κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής! Μια συνταγή του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου!

Το τέλειο παρεΐστικο φαγητό για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου!

Flat Bread με αλλαντικά κοτόπουλου

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:30

Υλικά

2 λουκάνικα hot dog ΠΙΝΔΟΣ

2 λουκάνικα Φρανκφούρτης ΠΙΝΔΟΣ

5 λουκάνικα κοκτέιλ ΠΙΝΔΟΣ

1 χωριάτικο λουκάνικο ΠΙΝΔΟΣ


  • 400 γραμ. αλεύρι
  •  2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1/2 ματσάκι σχινόπρασο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία

1.Σε μπολ βάζουμε λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας να λιώσει.

2.Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό με το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και με έναν πλάστη ανοίγουμε προσεκτικά τη ζύμη σε ένα λεπτό στρογγυλό φύλλο. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και προσθέτουμε τη ζύμη τηγανίζοντας από τις 2 πλευρές για να πάρει χρώμα τρυπώντας κάθε πλευρά για να μην φουσκώσει πολύ.

3.Χοντροκόβουμε τη ρόκα και τη βάζουμε σ' ένα μπολ. Προσθέτουμε το σχινόπρασο ψιλοκομμένο, τις σταφίδες, ξύσμα και χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

4.Κόβουμε όλα τα λουκάνικα σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους. Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σ ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα λουκάνικα. Προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα και τη ρίγανη και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα.

5.Τοποθετούμε το βουτυράτο flatbread σε ένα πιάτο, απλώνουμε το τυρί κρέμα και από πάνω βάζουμε τα λουκάνικα και τη σαλάτα ρόκας.

6.Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγη μουστάρδα και σερβίρουμε.

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές και στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.