Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για σπετζοφάι με λουκάνικο χωριάτικο από κοτόπου­λο ελεύθερης βοσκής Πίνδος και γραβιέρα.

Απολαύστε το!

Σπετζοφάι με λουκάνικο και γραβιέρα

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:30

Υλικά

1 πακέτο λουκάνικο χωριάτικο από κοτόπου­λο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ


  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μελιτζάνα σε φέτες
  • 8 πιπεριές πράσινες
  • 300 γρ γραβιέρα
  • 1 φλ ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 7-8 κλαράκια μαϊνταν­ός

Προετοιμασία

1.Τηγανίζουμε τις πιπε­ριές σε λίγο ελαιόλα­δο αφού τις τρυπήσου­με με πένα πιρούνι.

2.Τηγανίζουμε και τις μελιτζάνες. Σοτάρουμε το χωριάτικο λουκά­νικο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Το κρατάμε στην άκρη και στο ίδιο λάδι σοτ­άρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό και προσθέτ­ουμε τις ντομάτες.

3.Βάζουμε στο τηγάνι τις πιπεριές το λουκά­νικο και τη μελιτζάνα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Τελευτα­ία στιγμή πασπαλίζου­με με τον μαϊντανό και βάζουμε στο φαγητό τα κυβάκια της γρα­βιέρας.