Φιλετάκια πανέ Πίνδος με πατάτες και cheddar sauce από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.
Υλικά
400 γρ. Φιλετάκια Πανέ Πίνδος
Για τις πατάτες:
Προετοιμασία
Για τις πατάτες:
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C, στον αέρα.
2.Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και αλάτι και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά.
3.Αφού βράσουν οι πατάτες, τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να είναι τραγάνες εξωτερικά.
Για την cheddar sauce:
1.Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
2.Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα χειρός, ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να ψηθεί. Έπειτα, ρίχνουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
3. Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο cheddar, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει πλήρως το τυρί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε τη sauce στην άκρη.
Για τα φιλετάκια:
1. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα φιλετάκια έως ότου να μαγειρευτούν μέχρι μέσα και να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.
Για το σερβίρισμα:
1.Μοιράζουμε τις πατάτες σε πιάτα, απλώνουμε επάνω τους μια γενναία δόση cheddar sauce, από πάνω τοποθετούμε τα φιλετάκια, γαρνίρουμε με τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο και σερβίρουμε αμέσως.