Sandwich με τηγανιά κοτόπουλο Πίνδος και τυροκαυτερή από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.

Sandwich με τηγανιά κοτόπουλο και τυροκαυτερή

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:20

Υλικά

Τηγανιά Κοτόπουλο Πίνδος


  • Πιπεριά πράσινη
  • Πιπεριά κόκκινη
  • Κρεμμύδι ξερό
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προετοιμασία

Για την τυροκαυτερή

1.Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις καυτερές πιπεριές, και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το ξύδι και- αφού εξατμιστούν τα υγρά- αποσύρουμε από τη φωτιά.

2.Ρίχνουμε τις πιπεριές στο πολυκοπτικό μαζί με το ελαιόλαδο και την πάπρικα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πάστα.

3.Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, το γιαούρτι, την πάστα πιπεριάς, αλάτι, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε στην άκρη.

Για την τηγανιά κοτόπουλο

1.Ζεσταίνουμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το κοτόπουλο, τη ρίγανη, την πάπρικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και ψηθεί το κοτόπουλο.

Για τη σύνθεση

1.Επάνω στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε τις μπαγκέτες, τις χαράζουμε στη μέση, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

2.Αλείφουμε και τις δυο φέτες της μπαγκέτας με τυροκαυτερή, στη μια φέτα βάζουμε μια ποσότητα από την τηγανιά κοτόπουλο και από πάνω φέτες ντομάτας και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα του ψωμιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο sandwich και σερβίρουμε.