Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για ... τσιμπολόγημα! Τραγανές πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου Πίνδος.

«Ασιατική Κουζίνα» πικάντικες τραγανές φτερούγες

Επίπεδο Δυσκολίας

Μέτριο

Προετοιμασία

00:50

Υλικά

1 συσκευασία φτερούγες ΠΙΝΔΟΣ


  • 200 γρ. πάνκο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. chili sauce
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 50 γρ. τηγανητό κρεμμύδι
  • 1κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι & πιπέρι

Για την tempura

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 70 γρ. κορν φλάουερ
  • 2 φακελάκια baking powder
  • 400 ml σόδα
  • Λίγο αλάτι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Προετοιμασία

1.Βράζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου με λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε μετά το βράσιμο την άκρη από τις φτερούγες για να γίνουν ομοιόμορφος και στη συνέχεια κόβουμε στη μέση τις φτερούγες. Προσθέτουμε λίγη πάπρικα αν θέλουμε στις φτερούγες για έξτρα γεύση.

2.Για τον χυλό tempura ρίχνουμε τη σόδα, το αλεύρι, το κορν φλάουερ και το baking powder σ ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα,, μέχρι το μείγμα να γίνει «βελούδινο».

3.Στη συνέχεια αλευρώνουμε τις φτερούγες και μετά τις πανάρουμε στο πάνκο.

4.Έχουμε ζεστάνει το ηλιέλαιο στο τηγάνι, όπου τοποθετούμε και τηγανίζουμε τις φτερούγες, γυρίζοντας τες συνεχώς για να μην καούν.

5.Τοποθετούμε τις φτερούγες σ’ ένα πιάτο-δίσκο με λαδόκολλα. Σερβίρουμε με μαγιονέζα, chili sauce και τηγανητό και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Καλή σας όρεξη!