Μια εύκολη συνταγή για σάντουιτς με κοτομπουκιές Πίνδος από τον σεφ Μανώλη Μπούχλη.

Σάντουιτς με κοτομπουκιές

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:20

Υλικά

500 γρ. Κοτομπουκιά Πανέ Ψημένη ΠΙΝΔΟΣ


  • 4 ψωμάκια
  • 8 φέτες ντομάτα
  • 4 φύλλα λόλα
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 200 γρ. σαλάτα coleslaw
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 8 τυράκια τριγωνάκια
  • Λίγη σάλτσα μέλι μουστάρδα
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για την coleslaw

  • 250 γρ. λάχανο άσπρο
  • 100 γρ. λάχανο κόκκινο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 στίκ σέλερυ
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 αγγουράκι τουρσί
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • Αλάτι & πιπέρι

Για την σως μουστάρδα - μέλι

  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. λεμόνι
  • 1 κ.γ. ξύδι

Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220oC και τοποθετούμε τις κοτομπουκιές για 8-10 λεπτά.

Για τις πατάτες - sticks:

1.Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες σαν sticks, σαν τις τηγανητές.

2.Ξεπλένουμε τις πατάτες για να φύγει το άμυλο και τις τηγανίζουμε.

Για τη σως:

1.Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Για τη coleslaw:

1.Ψιλοκόβουμε το άσπρο και κόκκινο λάχανο, κόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε λεπτές λωρίδες. Ψιλοκόβουμε το σέλερυ και το αγγουράκι τουρσί.

2.Τα ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά πολύ καλά σ ένα μπολ και προσθέτουμε και την κάπαρη.

3.Προσθέτουμε το ξύδι και τη μαγιονέζα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

4.Ολοκληρώνουμε ρίχνοντας το αλάτι και το πιπέρι.

Για τη σύνθεση του σάντουιτς:

1.Ανοίγουμε τελείως ένα ψωμί τσιαπάτα. Αλείφουμε με τυρί κρέμα τις επιφάνειες του ψωμιού.

2.Βάζουμε ότι πράσινο φύλλο επιθυμούμε στο ψωμί, από επάνω τομάτα κομμένη σε λεπτές λωρίδες, σαλάτα coleslaw και στο τέλος βάζουμε τις κοτομπουκιές.

3.Προσθέτουμε λίγη γραβιέρα τρυμμένη και ολοκληρώνουμε προσθέτοτνας τη σως.

4.Σερβίρουμε με τις πατάτες- στικς.

Δείτε το βίντεο
από την εκτέλεση
της συνταγής!