Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε μια πολύ νόστιμη συνταγή στο Πρω1νό του ANT1 για φασόλια γίγαντες πλακί με λουκάνικο Πίνδος.
Υλικά
1 κιλό Χωριάτικο λουκάνικο ΠΙΝΔΟΣ
Προετοιμασία
1.Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό. Σουρώνουμε και βράζουμε τα φασόλια με φρέσκο νερό. Ξαφρίζουμε κάθε λίγο μέχρι να μη βγάζει το νερό άλλο αφρό.
2.Βράζουμε τα φασόλια για μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να τρώγονται. Σοτάρουμε το λουκάνικο σε μια φαρδιά κατσαρόλα για 4-5 λεπτά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τα λαχανικά.
3.Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά. Απλώνουμε τα φασόλια με 2 φλ. από το νερό τους σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλινο. Βάζουμε στο φαγητό τον πελτέ, το λάδι και το αλατοπίπερο, τη δάφνη και τα λουκάνικα.
4.Σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα στους 190 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις.